top of page
wild Flowers

DE INITIATIEFNEMERS

Lies Lambert en Saskia Vandeputte staan aan de wieg van Het Ondertussen. Lies is doorbraakarchitect bij Tweeperenboom, Saskia is procesbegeleider bij Schoolmakers, weliswaar in een sabbatperiode. Beiden delen een verleden in het jeugdwerk, een liefde voor organisatieontwikkeling, een gevoeligheid voor rituelen en een passie voor leren & veranderen. Waarom Het Ondertussen? Dat mailen ze heen en weer. Lees over hun schouder mee.


Hey Lies

Ik overval je even. Ik vind dit de max! 

Het is de start van een kettingbrief tussen collega’s van SIOO over 'Ongemak'. Heerlijk gepingpong over iets boeiends en tegelijk moeilijk grijpbaar.


Het is heel simpel eigenlijk. Je volgt de gedachtengang van de afzender terwijl die zijn inzichten, mijmeringen en vragen doorgeeft aan de bestemmeling van de brief. Het is meanderend, en tegelijk is het ook ergens gestructureerd. Het brief-concept appelleert je. Elke schrijver geeft er een eigen twist aan, zowel qua inhoud als qua vorm, en toch blijft het herkenbaar door het centrale thema en het format. Je kan makkelijk een podium geven aan derden door linkjes te leggen. En qua schrijfstijl kan je aanspreken en hoef je niet wakker te liggen van zware literaire geplogenheden.


Dus ik dacht: hoe zou het zijn om ook zoiets te doen? 

Elkaar te schrijven. En om er nog anderen bij te betrekken. Op en neer. En zo - al schrijvende - onze gedachten te exploreren en thema's die ons warm maken, te verdiepen en verbreden. Zo worden we beter, genuanceerder, rijker, vollediger, accurater, ... én we tonen waar we (graag) mee bezig (willen) zijn. Het is weten en niet-weten tegelijk. 


Ik word er blij van. Zo blij dat ik al meteen zin heb om ook andere mensen te verleiden om samen aan een brievenblog te beginnen. Ik hou me even in ;-) 


Wat denk je?

Ben benieuwd!


Vele groeten


Sas


***

Hey SasElkaar brieven schrijven, een eeuwenoud beproefd concept. Verwachtingsvol je brievenbus (of mailbox) openen en hopen op die ene brief met inhoud. Iets om te bewaren, herlezen, koesteren. Pingpongen met elkaar is ook iets waar ik blij van word. Samen bouwen aan een idee, het polijsten zodat het na veel wrijven kan schitteren. 


Ik ben al langer op zoek naar iets om kleins te doen met alle grootste systemische input die ik de laatste jaren via verschillende wegen opdeed. Er zijn veel boeken over geschreven, maar hoe krijgt het een plaats in de dagelijkse praktijk? Daar ben ik naar op zoek. Sfumato, het nieuwsgierig onderzoeken krijgt in jouw idee een mooie plaats. 


Daarbij hou ik van het idee om mensen te verbinden rond thema’s. Zoveel mensen en dus evenveel perspectieven voegen waarde toe aan een onderwerp. Waar vinden we elkaar, waar liggen de verschillen? Hoe kunnen we vanuit ogenschijnlijke tegengestelde meningen complementariteit toevoegen en een breder begrip kweken? Ik stel me voor dat we hierrond een boeiend netwerk kunnen opbouwen met mensen die we al wel en nog niet kennen. Mensen die mee willen schrijven, de moed hebben om hun waarheid te delen met anderen en zich erop te laten uitdagen. Maar ook mensen die volgen en lezen en leren. 


Ik heb er zin in. 

Wanneer beginnen we eraan?


Warme groeten

Lies

De initiatiefnemers: Over ons
bottom of page